Tervetuloa blogiini. Vanhan blogin päivitykset löytyvät täältä.

maanantai 30. joulukuuta 2013

Yhteislenkkejä


Siinä porukka seisoo kuin Pohjois- Koreassa. Vakavaksihan se vetää kun on huono kunto ja pitäisi 24 km lenkki La Matan hiekalla selvittää. Kirpeä aamu hämäsi taas niin, että ainakin meidän huushollin porukka sortui reippaaseen ylipukeutumiseen. Tuulikin oli mantereelta päin, joten ei se rannalla häirinnyt.


Ensimmäistä kertaa lenkeillämme oli mukana vasemmalla juokseva Ruusilan Jukka. Hänen kanssaan olemme monet maratonreissut tehneet ja Jukan vinkistä aikoinaan myös Torreviejan löysin.


Kärjessä menevä propelipää on Retu. Häntä ja hänen goprokameraansa on kiittäminen monista tällä reissulla tähänkin blogiin liitettävistä kuvista.

La Matan hiekka on 12 km pitkä ja Guardamarin punaisen majakan kierron jälkeen pääsee paluumatkalle. Pitkien lenkkien vähyys näkyy ja oma vauhtini ei päätä huimannut. Täytyy myöntää että minulla on hieman ikävä muutaman vuoden takaista kuntoa. Silloin samaisen majakan kierron lähtöpaikkana oli Los Altos, jolloin kokonaismatkaa tuli maratonin verran. Täytyy kuitenkin olla tyytyväinen nykyiseenkin ja olla kiitollinen siitä, että olen saanut tehdä tähänastiset lenkit ilman minkäänlaisia vaivoja.

Toissapäivänä juostiin Helenan kanssa Campoverden liepeillä. Tässä "keskustellaan" reittivalinnasta.
Aurinko paistaa pilvettömältä taivaalta. Nyt lähden ulkoiluttamaan Bianchia.

torstai 26. joulukuuta 2013

Tapaninajelu

Tapaninpäivä on Epanjassa normaali arkipäivä, mutta me vaalittiin suomalaisia perinteitä ja tehtiin tapaninajelu. Autot kuitenkin jätettiin kotiin ja ajeltiin pyörillä kastelukanavan alkulähteen Embalse de la Pedreran ympäri. Aurinko paistoi, mutta tuuli oli armottoman kova. Vaikka ympyrälenkki pyöräiltiin, tuntui että tuuli oli koko ajan vastainen.
Tekemisen meininkiä vastatuuleen

Embalse de la Pedrera


Miklos ja Petri
...ja sieltä nousee Retukin. Saapa nähdä milloin miehen hermo pettää ja Decathlonista tarttuu mukaan maantiepyörä.
Tuulisella kelille 55 km oli aivan riittävästi
Aikajärjestyksessä taaksepäin eilen täällä pidettiin sade- ja lepopäivää. Aattona juostiin perinteinen 23 km suolajärven kierto ja iltaa vietettiin täällä Campoverdessä.

Mercadonan kalatiski oli jouluna erityisen näyttävä

Aaton järvenkiertäjät
Helenan espanjalainen joulutietokilpailu
Reilu viikko on jo lomaa takana ja tuntuu että vielä ei oikein ole alkuun päässyt. Säät ovat olleet viime päivinä epävakaiset, mutta tästä eteenpäin näyttää paremmalta. Huomenna on tarkoitus taas harrastaa liikuntaa ilman apuvälineitä ja eihän tässä montaa päivää ole kun juostaan Crevin kymppi.

maanantai 23. joulukuuta 2013

Aspen puolikas

Espanjan "kisaturnee" on avattu ja eilen nautittiin aurinkoisesta säästä Aspen puolikkaalla. Paikka oli tuttu vuoden takaa ja muistissa oli melko lailla vaativa reitti. Nykyisellä kunnolla ei ollut haluja lähteä rajojaan kokeilemaan, joten juoksin kahden tunnin jäniksenä Helenalle. Aivan siinä ei kuitenkaan onnistuttu, joten "valmentajalle" jäi mietittävää miten jatketaan. Olisikohan kuitenkin parasta vaihtaa se pasta ja oliiviöljy jouluherkkuihin. Aspen tulokset.

Caffilaiset ennen starttia. Vasemmalta Sari, Retu, Olli, Mikko, Diana, Helena, Eka, Jari ja Alpo .

Ylämäkeen mennään

Veljeni Jari yllätti kaikki läheisensä. Debyyttipuolikas taittui alle kuuden minuutin keskivauhdilla.

Maaliin tulon jälkeen mietitään jo seuraavia haasteita.

Pokalistit Sari ja Olli

Palkintokassissa ollutta kuohuviiniä ei jätetty happanemaan.
Tänään vietetään välipäivää liikunnasta ja käydään kaupoilla. Illalla on tarkoitus mennä Torreviejan kirkkopuistoon ihailemaan sinne rakennettua pienoisjoulumaailmaa. Kyllä täälläkin halutessaan pääsee joulutunnelmaan. Aattona on perinteisesti tehty yhteislenkki suolajärven ympäri, joten eiköhän se taas huomiseksi järjestetä.

Hyvää ja Rauhallista Joulua kaikille!

perjantai 20. joulukuuta 2013

Vihdoin lomalla

Pitkä työrupeama takana ja hartaasti odotettu loma alkoi. Keskiviikkoaamuna lennettiin Alicanteen, jossa meitä odotti vuokra-auto Ford Fiesta. Ensiksi ajeltiin Torreviejaan Retun ja Ellun asunnolle, josta saimme asuntomme avaimet.


Tällä kertaa asuinpaikkamme on hieman vaihtelua edellisiin, kun asumme maaseudulla Pinar de Campoverden kylän laitamilla osoitteessa Monzana 27. Matkaa Torreviejaan on 25 km ja pitkälle kastelukanavalle 5 km.


Edellisiin asuntoihimmekin olemme olleet suht tyytyväisiä, mutta  nyt on kyllä huippua. Huljakka omakotitalo kaikilla mukavuuksilla rauhallisella alueella. Kiitos Timo Markkulan saamme nauttia tästä seuraavat viisi viikkoa. Kyllä täällä kelpaa olla ja harrastaa.

Huomenna tulee veljeni Jari meille jouluvieraaksi. Hän pääseekin heti sunnuntaiaamuna näyttämään "kyntensä", kun lähdemme Aspen puolimaratonille. Aikaisemmin Jari ei ole puolikasta, eikä juuri muitakaan juoksukisoja kokenut, joten mielenkiinnolla odotetaan, miten poika homman selvittää.

Mikon kyydissä tulleet pyörämmekin alkavat kotiutua. Bianchi on jo terassilla ja tänään haetaan Jarmon luota myös maastopyörä. Saapa nähdä missä suhteessa juoksu- ja pyörälenkit alkavat muotoutua. Ensimmäiset kaksi juoksulenkkiä kuitenkin on jo tehty. Ensimmäisellä tutustuttiin paikalliseen kylään ja toinen suuntautui kastelukanavalle. Minulla ei ole oikein mitään erityistä tavoitetta täällä, kunhan vaan harrastan liikuntaa ihanneolosuhteissa. Helenalla sen sijaan on toisin, kun Espoon 24 h helmikuussa odottaa. Taidan ottaakin semmoisen marttihuttusmaisen valmentajan roolin. Eli ruuaksi pastaa, kastikkeeksi oliiviöljyä ja vesi riittää juomaksi. Itselleni ajattelin jotain hieman maukkaampaa...