Tervetuloa blogiini. Vanhan blogin päivitykset löytyvät täältä.

sunnuntai 24. helmikuuta 2013

Kotirataa

Tänään juostiin vuoden toinen kotirata. Startti oli klo 9 Rauhalahdesta, mutta kun 25 km lenkki kulkee asuntomme vierestä, otettiin Helenan kanssa varaslähtö ja varsinaisella lähtöpaikalla meillä oli jo puolet lenkistä takana. Keli oli mainio ja juoksijoitakin parikymmentä, jotka kaikki taisivat juosta yhden kierroksen. Tämä oli ensimmäinen juoksulenkkini helmikuussa ja vaikka juoksu kulki ihan mukavasti, tuli taas todettua että lonkkavaiva ei parane juoksutaukoa pitämällä. Hiihto kuitenkin onnistuu kivuttomasti ja sitä on tullut jonkin verran harrastettua täydellisen laiskistumisen estämiseksi.

Kotirataa juostiin Kuopiossa ensimmäisen kerran kuusi vuotta sitten ja siitä lähtien sitä on täälläkin juostu. Ensimmäiselle tapahtumalle saatiin ultrakipinän sytyttelemiseksi hieman julkisuuttakin, josta alla Ilpo Lommin juttu paikallisessa Viikko-Savossa. Katselin taaksepäin omia osallistumisiani kotiratoihin ja 50 km on tullut taivallettua seitsemän kertaa ja puolikas kolme kertaa.



Muutama tunti sitten päättyi Endurance 24 h. Karelian Seikkailu-urheilijoiden Pasi Penttinen vei ensimmäisessä vuorokauden juoksussaan voiton reilun 237 km tuloksella. Vaikka hän onnistui hyvin jo Joensuussa puolta lyhyemmässä kisassa, taisi hänen voittonsa olla monelle aikamoinen yllätys. Onnittelut loistavasta suorituksesta ja luulisinpa että tämä tulos avaa ovet keväällä Hollannissa järjestettäviin 24 h MM-kisoihin.

Kansainvälisessä tapahtumassa suomalaismiehet veivät kahdeksan ensimmäistä sijaa ja heistä peräti kuusi ylitti ensimmäisen kerran himoitun 200 km rajan. Naisten voittoon juoksi jälleen Japanin Sumie Inagaki, paras suomalainen oli neljänneksi sijoittunut Heli Lehtinen. Runnereita edustanut vuorokauden juoksun ensikertalainen Niina Savolainen onnistui mukavasti ja tästä on hyvä jatkaa kohti tulevia haasteita. Kisan online seuranta toimi alkukangertelun jälkeen hyvin, joten kotikatsomossakin pysyttiin hyvin kartalla.

lauantai 9. helmikuuta 2013

Hiihtokauden avaus

Viikko sitten se viimein tapahtui, hiihtokauden avaus. Puitteissa ei ollut moittimista. Kotipihasta sadan metrin kävely ja hoidettuja jäälatuja riittää. Parikymmentä kilometriä luistelua oli ensimmäiselle kerralle riittävästi. Tänään olikin sitten haastetta jo enemmän. Parin kilometrin jääsiirtymän jälkeen Jynkänvuoren jyrkkiin mäkiin ja konkreettisesti tuli huomattua että ei ole viime vuosina tullut hiihtoa harrastettua. Sen verran kokemusta lajista kuitenkin on, että kerta kerralta se helpottuu. Vaikka hiihtokilometrejä ei vielä ole paljoa kasassa, on niitä kuitenkin yhtä paljon kuin viitenä edellisvuotena yhteensä.


Kaikki vanhat juoksukengät jätin espanjalaisille kierrätykseen. Muutama päivä sitten posti kuitenkin kantoi  kotiin kahdet uudet. Mitähän siitäkin pitäisi ajatella. Espanjasta tulon jälkeen juoksua on tullut vain 33 km sisältäen kotiradan puolikkaan. Vähäisten kilometrien seurauksena on väistämättä, että kunto laskee kuin lehmän häntä. Kieltämättä se harmittaa. 


Caffin laadukas paitapalvelu toimi jälleen. Kuopio 6 h Run tekniset T-paidat ovat valmistuneet ja ne tulevat maaliskuun alussa Retun kyydissä Suomeen. Tapahtumaan on aikaa kolme kuukautta ja ilmoittautuneita on nyt vajaa parikymmentä. Mukavaa on että mukaan on lähdössä paljon ensikertalaisia ja toivottavasti myös järjestävästä seurasta mahdollisimman moni ottaisi kisan omakseen.

Kahden viikon päästä juostaan kuudes Endurance 24 h. Tällä kertaa ei olla menossa paikan päälle, vaan seurataan kisan etenemistä netin välityksellä kotoa käsin. Erityisesti kiinnostaa kuopiolaisten Niinan ja Petterin edesottamukset.